Ligia Jicman și “Lugojul șahist”

  Reading time 1 minute

După cum prea frumos ne-a obișnuit în ultimii ani, maestra internațională Ligia Jicman a publicat un nou volum despre șah.

Cu o perseverență demnă de invidiat și, mai ales, de urmat, Ligia Jicman continuă “săpăturile arheologice” în bogatul tezaur al șahului bănățean, cu cartierul general la Timișoara.

După volumele Campionatele de șah ale Timișoarei (împreună cu Adrian Bach, 2016) și Repere șahiste timișorene (2019), iată că în 2020 avem parte de Lugojul șahist.

Volumul este, după părerea mea, una din cele mai bune apariții de acest gen în publicistica noastră, îmbinând în mod plăcut informații istorice cu fragmente din presa timpului și cu fotografii, unele din ele inedite sau prea puțin cunoscute. Axat pe personalități șahiste din zona Lugojului, lucrarea Ligiei Jicman aduce o serie de informații noi despre mai cunoscuții Ionel Linția, Adolf Pichler sau Constantin Raina, alături de Gheorghe Szondy, Gheorghe Dulcu sau Virgil Șchiopescu, cu toții meritând o recunoaștere pe măsura activității sportive sau de popularizare a șahului.

Nu în ultimul rând, trebuie amintită și ținuta grafică, cu hârtia velină care conferă o calitate superioară reproducerilor foto, precum și coperta hard, ambele dând o notă de eleganță suplimentară volumului.

Iar acum, să așteptăm următorul volum sub semnătura Ligia Jicman!

Distribuiți acest articol: