Onorăm Centenarul României

  Reading time 1 minute

Încep prin a spune că prin intermediul site-ului STERE.ro am pus la dispoziția publicului cititor de oriunde, aproape tot ce s-a publicat în România în materie de șah. Dacă facem un calcul, ne apropiem de 100.000 de pagini de și despre șah din literatura autohtonă. Fără o falsă și inutilă modestie, să știți că este foarte posibil ca să fim singura (sau prima, poate sună mai puțin laudativ!) țară din lumea asta care procedează astfel. Și, era să uit să subliniez, totul este gratuit!

Acum, în anul centenar, site-ul STERE.ro participă la omagierea țării și respectarea istoriei sale prin completarea până la integralitate a colecției Revistei Române de Șah [am postat recent anul 1933 și acum anul 1931] și prin publicarea de noi materiale referitoare la Istoria șahului românesc.

De asemenea, voi iniția în curând prezentarea, în premieră, a unor pasaje dintr-un volum în pregătire intitulat, provizoriu, Bibliografia generală a șahului românesc.

A propos de volume, mă gândesc de o vreme dacă merită să pregătesc și o variantă tipărită din Istoria șahului românesc – în genul de pe site –, dar am ajuns deja la peste 800 de pagini A4 și se mai tot adună… Și este greu, la propriu! Ar fi interesantă părerea cititorilor!!

Până atunci, lectură utilă pe site!

 

Distribuiți acest articol: