Noutăţi – noiembrie 2015 [vii] – “Şahul periferic” de Neboişa Illijin

  Reading time 3 minutes

Noi nu publicăm niciodată ce publică alţii!

Am publicat de curând în Biblioteca Digitală o lucrare deosebită, Șahul periferic – 2000 – Randgebiet, sub semnătura maestrului internaţional Neboişa Illijin – cel mai avizat filatelist în materie de şah din ţară, şi căruia îi mulțumesc încă odată pentru acordul de publicare digitală – tratând un subiect extrem de interesant şi puţin cunoscut publicului: mărci poştale care, într-o anumită măsură, au vreo legătură cu șahul!

A fost încărcată integral pe STERE.ro interesanta revistă de problemistică Quartz, opera compozitorului Paul Răican din Tulcea. Vom reveni asupra acestui subiect!

 

Din noiembrie, o noutate în peisajul publicistic românesc!

Chiar dacă este publicat doar electronic – în format PDF -, chiar dacă este o publicare a manuscrisului (sau poate chiar din această cauză), consider că apariţia digitală pe STERE.ro a volumului semnat de maestrul internaţional în compoziţie şahistă Valeriu Petrovici, intitulat sugestiv Errata & Addenda & Extensio la volumul Wolfgang Pauly. Challenge of a Legacy / Provocarea unei moşteniri – 2001, o mare realizare! Faptul că cineva a verificat sute și sute de probleme pentru depistarea eventualelor defecțiuni, a căutat date suplimentare, a adunat informații noi, și toate acestea pentru a le împărtăși tuturor și pentru a îmbogăți imaginea marelui problemist care a fost Wolfgang Pauly, mi se pare demn de tot respectul. Iar respectul acesta trebuie să îl purtăm lui Valeriu Petrovici!

V-am postat în Biblioteca Digitală și un extras consistent, de 384 de pagini, din volumul meu Wolfgang Pauly – 2001, menționat anterior, care vă va fi de ajutor în interpretarea actualizărilor făcute de maestrul V. Petrovici.

Am încărcat integral anul 1939 din Revista Română de Şah. Şi continuăm…

Am adăugat cărţi noi de şah. Vor mai urma… Deocamdată, cele 2 volume din Cursul progresiv de şah al maestrului internaţional ICCF Vladimir Sălceanu, căruia îi mulţumesc din nou, în numele meu şi al Dvs. – cititorii site-ului STERE.ro -, pentru acceptul de publicare digitală.

Deja am postat numere noi din revista Gambit, primii 4 ani (1994 – 1997) fiind prezentaţi integral pe site. Pregătim deja colecţia integrală pentru anul 1998…

Urmează noi numere din Buletinul Intern al F.R. Şah.

De asemenea, va fi adus la zi anul 2015 din “Cronologie”.

În cadrul secţiunii Biblioteca Digitală –> Cărţi digitale –> Cărţi de şah vă prezentăm și un EXTRAS din volume ale seriei arhiŞAH pentru biblioteca Dvs. fizică, pentru cei care sunt amatori de carte de… carte! Formatul digital integral va fi pus ulterior pe STERE.ro, după epuizarea stocului.

Dacă vreodată întâmpinaţi probleme la deschiderea unui fişier.PDF, tastaţi <F5> (Refresh). Lectură utilă! Şi nu uitaţi niciodată “cele 3 principii” care guvernează existenţa site-ului STERE.ro!

Am depăşit 65.000 de pagini de şi despre şah pe care vi le oferim gratuit pe STERE.ro! Excelsior!!

Distribuiți acest articol: