Noutăți în 2016 [ii]

  Reading time 2 minutes

În anul 2016, România va fi gazda unui eveniment major în lumea șahului feminin, și anume organizarea celei de a 17-a ediții a Campionatului european individual feminin de șah, la Mamaia, în perioada 26.v – 08.vi.2016. Informații suplimentare pe site-ul oficial www.ecuwomen2016.ro.

De aceea și noi, continuând completarea “Cronologiei” șahului românesc, ne vom axa prioritar pe anii în care șahul nostru feminin a înregistrat succese deosebite. Şi nu sunt puţini!!

Astfel, am actualizat relativ recent anul 1957, un an de referință în șahul mondial, respectiv prima ediţie a Olimpiadelor feminine, atunci când la mare luptă echipa noastră, formată din Maria Pogorevici şi Margareta Teodorescu s-a întors de la Emmen doar… cu argintul, la egalitate cu aurul olimpic.

Urmează să fie prezentată, curând, o altă prezenţă meritorie a şahistelor din România la Olimpiade. Şi vom reveni la acel eveniment, cu multe detalii, dar şi cu mai multe întrebări care așteaptă răspunsuri, spre a elucida o nedreptate făcută cândva șahului feminin românesc!…

Şi pentru că am în arhiva personală multe, extrem de multe reviste de şah în mai toate limbile pământului, reviste pe care le-am tot adunat de-a lungul timpului, pentru că nu vreau să le vând, pentru că nu le pot arunca (m-ar durea sufletul la cât alergam după ele pe vremuri…), și chiar dacă nu mai interesează publicul “drogat” via internet cu ultimele partide jucate pe mapamond, am zis că, indiferent de naţie, ele vor fi reproduse digital aici, pe STERE.ro. Astfel am iniţiat o nouă secţiune, care se va actualiza curând, intitulată RUS – Magazines în cadrul “Bibliotecii Digitale” –> “Cărți digitale”, dedicată revistelor de şah ex-sovietice, un spaţiu de cercetare enorm, aş putea spune încă de mare interes pentru majoritatea publicului cititor, şi – oricum – de mare încărcătură istorică. Și veți găsi și multe prezențe românești!

Dacă vreodată întâmpinaţi probleme la deschiderea unui fişier.PDF, tastaţi <F5> (Refresh). Lectură utilă!

Am depăşit cu mult 70.000 de pagini de şi despre şah pe care vi le oferim gratuit pe STERE.ro! Excelsior!!

Oricum, nu uitaţi niciodată “cele 3 principii” care guvernează existenţa site-ului STERE.ro!

 

Distribuiți acest articol: