Ligia Jicman & Adrian Bach – “Campionatele de șah ale Timișoarei”

  Reading time 1 minute

Mă bucur de fiecare dată când aflu despre o nouă publicaţie de şah. În aceste timpuri, când formatul electronic aproape că a înlocuit tiparul, o carte nouă, tipărită, este o binevenită raritate pentru publicul iubitor de şah.

 

 

Iar când autorii sunt maestra internaţională Ligia Jicman şi soțul său, maestrul FIDE Adrian Bach, care au la activul publicistic binecunoscuta revistă “TimȘah” și câteva cărți întru popularizarea jocului de șah, se sugerează din start seriozitate și profesionalism!

Personal, ca un pasionat al istoriei șahului românesc, consider că volumul intitulat Campionatele de șah ale Timișoarei este mai mult decât interesant și util pentru toţi şahiştii din România, nu doar pentru cei din zona Timișoarei, completând evenimente mai puţin tratate în presa de specialitate de pe vremuri… Și, deoarece am avut plăcerea de a „răsfoi” electronic câteva pagini cu rezultate şi fotografii, abia aştept publicarea volumului.

În final, eu îmi doresc doar atât: ca alţi pasionaţi de şah din ţară să ia exemplu și să aibă grijă de evenimentele din zona lor, de predecesorii lor, de istoria lor – în fapt a noastră, a tuturor…

Coperta volumului, prefaţa semnată de doamna Pia Brînzeu, sumarul volumului –> 2016 – Campionatele de sah ale Timisoarei – Sumar

Invitaţie la lansarea volumului –> 2016 – Campionatele de sah ale Timisoarei – Invitatie lansare carte

Distribuiți acest articol: