Featured image (1)

Florin Gheorghiu – 70 de ani!

  Reading time 2 minutes

Marele maestru internaţional Florin Gheorghiu împlineşte, pe data de 6 aprilie 2014, frumoasa vârstă de 70 de ani!

În numele iubitorilor de șah din țara noastră, îi urăm marelui maestru, care în urmă cu 50 de ani (23 noiembrie 1963), devenea campion mondial de juniori, multă sănătate, putere de muncă şi La Mulţi Ani!

Cu această ocazie, vă prezentăm câteva albume cu fotografii din activitatea maestrului, o serie de fișe de partidă din perioada începuturilor sale șahiste și o actualizare în “Biobibliografie” a rezultatelor sale.

Într-un viitor apropiat, albumele foto se vor îmbogăţi cu o multitudine de extrase din presa timpului, adunate cu grijă de domnul Emilian Gheorghiu, tatăl maestrului, şi care ne-au fost donate de însuși Florin Gheorghiu spre conservare pentru Istoria Șahului Românesc. Acum vă prezentăm o primă parte.

O veste bună de ultim moment. Într-o discuție telefonică din 04.iv.2014, marele maestru ne-a dat acceptul de a publica versiunea electronică a excelentei sale monografii “Partide alese”, apărută în 1980. O găsiţi deja în “Biblioteca digitală”. Iar ca să vă dezvăluim și un mic “secret”, vă spunem că marele maestru lucrează la o continuare a ei!

Nu pot încheia aceste rânduri la adresa distinsului sărbătorit, fără a menţiona numele doamnei Silvia Seimeanu şi al domnului Constantin Marin, care mi-au oferit cu generozitate o bună parte din materialele ilustrative.

Selecție de partide

Gheorghiu - Fischer, 1966. Havana

Gheorghiu - Geller, 1967. Moscova

Gheorghiu - Portisch, 1967. Moscova

Gheorghiu - Stein, 1967. Moscova

Fischer - Gheorghiu, 1968, Vinkovci

Gheorghiu - Fischer, 1970. Siegen

Petrosian - Gheorghiu, 1974, Manila

Gheorghiu - Ljubojevic, 1979. Riga

Browne - Gheorghiu, 1980. London

Distribuiți acest articol: