2015 – V. Petrovici – Errata & Addenda & Extensio: Wolfgang Pauly, 2001 [mss]

  Reading time 1 minute

După ce eu am lucrat mai bine de 15 ani pentru volumul Wolfgang Pauly. Challenge of a Legacy / Provocarea unei moşteniri, publicat în anul 2001, iată că “eternul meu colaborator” ing. Valeriu Petrovici, care a avut o contribuţie esenţială la volum, vine – după o neobosită verificare, căutare de noi surse de informare etc. – cu această actualizare. După alţi aproape 15 ani…

Şi, cum tehnoredactarea materialului ar fi presupus o întârziere în aducerea la cunoştinţa publicului problemist a lucrării, la sugestia maestrului Petrovici am decis să publicăm volumul în această formă de manuscris, în formatul şi cu grafica autorului.

Deoarece lucrarea de faţă corectează unele erori, suplimentează o serie de date, adaugă câteva probleme la volumul publicat în 2001, era necesar ca Dvs. să cunoașteți şi compozițiile publicate atunci. Căci în E & A & E, Valeriu Petrovici a păstrat numerotarea originală a problemelor. De aceea, pentru cititorii care nu au în biblioteca personală volumul Pauly, am publicat şi un extras, dacă un număr de 384 de pagini (!) se poate numi astfel, în Biblioteca Digitală –> Cărţi de şah de pe STERE.ro.

Dar vă lăsăm mai departe să vă delectați cu acest nou volum şi nu pot încheia scurta mea introducere fără a aprecia încă odată pasiunea, perseverenţa, eforturile pe care le depune maestrul Valeriu Petrovici pentru compoziţia şahistă din România.

[Marian Stere]

 

Distribuiți acest articol: