F.R. Şah – Buletinul Intern

Publicat de-a lungul a peste 45 de ani fără întrerupere (primul număr a apărut în ianuarie 1970), Buletinul Intern al F.R. Şah, “organul de presă” oficial al federaţiei, este o sursă importantă de informaţie pentru pasionaţii de istorie.

De aceea am şi considerat că locul cel mai potrivit al acestui Buletin este în secţiunea “Istoria Şahului Românesc” şi nu în “Biblioteca digitală”.

Dacă multe numere vi se par de calitate îndoielnică şi sunt mai greu lizibile, cu precădere cele de până în anii ’90 şi chiar după, să ştiţi că aşa au apărut, din pagini dactilo şi din diagrame tăiate şi lipite, iar la final, materialul era multiplicat la şapirograf, un strămoş al copiatoarelor actuale…

Dar, chiar în aceste condiţii precare, este bine că a apărut!

Multe mulţumiri bunului meu prieten dl. Constantin Marin din Ploieşti, care mi-a donat majoritatea buletinelor pe care vi le donez, la rândul meu Dvs., în format digital. Mulţumiri şi d-lui Daniel Candea, care ne-a oferit formatul electronic pentru anii 2013-2014.

Numerele evidenţiate cu albastru le avem, sunt în curs de procesare şi vor fi prezentate cât de curând posibil, iar cele albe sunt “pete albe”, numere care ne lipsesc… Anii care nu apar nu au fost încă verificaţi. Urmează în timp! Apoi vom vedea ce avem şi ce mai lipseşte, şi pentru care vă solicităm sprijinul. Ne ajută cineva?